zondag 12 augustus 2012

Geld verdienen met YouTube filmpjes

Kun je geld verdienen met YouTube filmpjes?
Ook met YouTube kun je geld verdienen. Iedereen herkent wel de reclame die voor de vele filmpjes opeens tevoorschijn komt. Soms kan dat erg vervelend en irritant zijn, maar soms ook niet. Als je geïnteresseerd bent in de reclame kun je klikken op de link. Degene die het filmpje heeft gepost krijgt geld wanneer iemand klikt op de reclamebanner.

YouTube filmpjes en geld verdienen
In principe werkt geld verdienen met YouTube filmpjes exact hetzelfde als geld verdienen door middel van artikelen schrijven of een eigen website beheren. Filmpjes zijn net als geschreven content ook geschikt om reclame aan te linken.

AdSense en YouTube filmpjes
De reclame die aan de filmpjes wordt gelinkt werkt hetzelfde als de AdSense die naast artikelen komt te staan. Wanneer je YouTube partner wordt kun je ervoor kiezen om AdSense in te schakelen bij bepaalde filmpjes. Als mensen (bezoekers van YouTube) naar jouw filmpje zoeken krijgen ze eerst reclame te zien. Soms een langdurige reclameblok, soms slechts een kleine banner onder het filmpje.

Hoeveel kun je verdienen met YouTube AdSense?
De vraag is natuurlijk hoeveel je kunt verdienen met het plaatsen van YouTube filmpjes. Is het net zoveel als het schrijven van artikelen? Je kunt echt enorm veel geld verdienen met het plaatsen van AdSense naast, voor of onder je YouTube filmpjes. Het is echter wel zo dat je enorm veel bezoekers moet hebben wil je maandelijks op duizenden euro's komen. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer kans iemand klikt op je banner en hoe meer jij per maand zult verdienen. Sommige filmpjes met honderdduizenden bezoekers kunnen flinke bedragen opleveren.

Geld verdienen met YouTube AdSense

Grote verdiensten met YouTube Google AdSense
Zoals gezegd is het zeker mogelijk om veel geld te verdienen met YouTube. Het is echter ook mogelijk om zeer weinig te verdienen. De meeste mensen die filmpjes plaatsen op YouTube verdienen maar weinig. Dit komt vooral doordat er weinig bezoekers naar de filmpjes kijken. Ook het plaatsen van YouTube filmpjes vereist enige marketing. Promoot je flimpjes, maak ze aantrekkelijk en zorg dat ze goed vindbaar zijn. Als je hier geen gehoor aangeeft zul je ook weinig succes boeken. Informatieve filmpjes doen het ook altijd goed. Ook humoristische en zelfgemaakte filmpjes zijn een succesfactor. Houd er altijd rekening mee dat je geen AdSense mag plaatsen onder filmpjes die niet van jou zijn. Als je inhoud steelt van iemand anders kun en mag je daar geen geld mee verdienen. AdSense onder YouTube filmpjes plaats je alleen als je eigen gemaakte content wilt plaatsen.

Hoeveel ga je verdienen met YouTube?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten