zondag 12 augustus 2012

Geld verdienen met Twitter: kan dat?

Kun je geld verdienen met Twitter?

Ja, je kunt zeker geld verdienen met Twitter. Twitter is net als Facebook een soort uitlaatklep geworden. Je kunt op Twitter al je verhalen kwijt en delen met de rest van de wereld. Je verhalen heten op Twitter ''Tweets''. In de rest van de wereld wordt al flink verdient met Twitter. In Amerika verdienen sommige mensen al sinds een paar jaar elke maand zo'n 2000 euro aan Twitter. Enorme bedragen als je bedenkt dat het relatief weinig moeite kost om dit tot stand te brengen. Je moet natuurlijk wel enige kennis hebben van marketing en reclame. Als je kennis mixt met inzet en een beetje geluk kun je zeker ook mooie bedragen verdienen in Nederland aan social media.

Hoe verdien je geld met Twitter?

Je kunt geld verdienen met het plaatsen van Tweets over bepaalde onderwerpen. Bepaalde websites zoals Twitmij.nl zijn hier in gespecialiseerd. Je ontvangt geld wanneer je een bepaalde Tweet plaatst op je Twitter account. Zo'n tweet heet in dit geval een ''Pay per Tweet''. Als je veel lezers of ''volgers'' hebt op Twitter kun je meer geld verdienen met het plaatsen van je Tweet. Net als met AdSense is het altijd van essentieel belang dat je veel mensen bereikt met je reclame of in dit geval je Tweet. Als je al een flinke hoeveelheid aan volgers hebt op je Twitter is dat alleen maar gunstig.

Affiliatie marketing op Twitter

Laten we ook de affiliatie marketing niet vergeten. Je kunt Twitter prima gebruiken om affiliatie linkjes te plaatsen. Tevens kun je ook je eigen producten natuurlijk in de schijnwerpers zetten. Let wel op dat je eerst naamsbekendheid moet opbouwen voordat je iedereen dood spamt met linkjes naar affiliatiewebsites. Het is enorm belangrijk om het rustig op te bouwen en subtiel om te gaan met reclame linkjes.

Enkele (logische) tips om geld te kunnen verdienen met Twitter

Als je geld wilt verdienen met je Twitter account kun je natuurlijk roekeloos te werk gaan zonder even stil te staan bij een plan van aanpak. Ik geef je hier een aantal tips om te kunnen starten. Het is niet moeilijk als je onderstaande, veelal toch wel logische, tips te volgen.

Alleen reclame is mission impossible. Als je alleen maar Tweets plaatst over reclame lig je er zo uit. Men zal stoppen met het ontvangen van jouw Tweets. Niemand wil alleen maar reclame ontvangen. Tweet af en toe een commercieel bericht en zorg ervoor dat het overgrote deel van je Tweets persoonlijk blijft.

Zorg ervoor dat andere mensen over jou gaan Twitteren. Als men over jou gaat Twitteren is dat natuurlijk ultiem. Het is gratis reclame en kan zich verspreiden als een lopend vuurtje.

Als je zelf een product wilt aanbieden op Twitter moet je niet gelijk de link gaan plaatsen waar men tot een aankoop over kan gaan. Het is echt een overkill en dooddoener als de lezer doorheeft dat het jou alleen maar om ''geld verdienen'' gaat. Je moet subtiel en opbouwend te werk gaan. Zorg eerst dat je followers enthousiast worden en graag je Tweets willen lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten