dinsdag 16 april 2013

Wie verdienen veel geld aan YouTube?

Top verdieners aan YouTube!

Kun je geld verdienen met YouTube? Jazeker! Veel mensen weten eigenlijk nog niet precies hoe het nou zit met YouTube. Je kunt filmpjes uploaden maar wat veel vaker wordt gedaan is het bekijken van filmpjes. Er zijn mensen die zich wagen aan het uploaden van filmpjes. Sommige videos zijn leuk en informatief. Andere zijn reviews en meer voor de amusement. De korte clips op YouTube worden steeds beter van kwaliteit. Men schaft speciale camera's aan om in high definition te kunnen filmen. Deze filmpjes van hoge kwaliteit worden doorgaans ook vaker bekeken. 

Money met YouTube

YouTube geeft iedereen dus de kans om geld te kunnen verdienen aan filmpjes. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en je aan te melden bij Google AdSense. Deze zorgt ervoor dat je reclame blokken krijgt bij elke filmpje dat je upload. Makkelijk zou je denken en schrik niet: dat is het ook!

Wie verdient veel geld aan YouTube?

Over welke bedragen praten wij eigenlijk als we het hebben over de topverdieners van YouTube? In veel gevallen hebben we het over bedragen van meer dan honderdduizend euro per jaar. Deze mensen zijn dus erg rijk geworden met het maken van filmpjes. Een factor dat heel belangrijk is om tot die astronomische bedragen te komen is het hebben van veel kijkers (views), en dan bedoel ik ook echt enorm veel. We praten dan over miljoenen kijkers van over de hele wereld. 

De top 5 verdieners aan YouTube

Op de laatste plek (nummer 5) staat Natalie Tran. Deze vrouw heeft een jaarlijks salaris van €102.000! Ze maakt grappige sketches over van alles en nog wat en dat valt dus in de smaak. Op nummer 4 staat Smosh met een whopping €113.000. Deze twee heren weten wel wat humor is en dat is ze zeker weten ook niet in de koude kleren komen te zitten. De filmpjes van deze twee heren zijn miljoenen keren bekeken. Op nummer 3 staat Greg Benson met zijn kanaal Mediocre Films. Hij verdient ongeveer €115.000 aan YouTube. De tweede plaats is gereserveerd voor The Annoying Orange. Deze sinaasappel is goed voor een bedrag van €250.000 per jaar! The Annoying Orange is een sinaasappel die komische verhalen verteld. Het kanaal van TAO heeft al meer dan 1 miljard bezoekers gehad! Op de eerste plek staat de Amerikaanse komiek Shane Dawson. Hij verdient echt enorm veel geld aan YouTube: €315.000 per jaar! De jonge Dawson heeft allerlei typetjes gemaakt waarmee hij de kijker vermaakt. Vooral zijn karakters Aunt Hilda en Shanaynay vallen in de smaak met miljoenen views. 

Shane Dawson's Shanaynay



Geen opmerkingen:

Een reactie posten