dinsdag 16 april 2013

Hoe zorg je voor meer bezoekers op je blogger?

Meer bezoekers op je blog

Iedereen die een blog aanmaakt wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen de blog gaan lezen. Het is leuk om voor jezelf te schrijven maar dat is meestal niet je doel. Je doel is om zoveel mogelijk lezers te trekken. Er zijn genoeg lezers maar die moeten jou natuurlijk wel vinden. Hoe zorg je dat je blog gevonden wordt?

Mijn blog moet gevonden worden

Je blog moet goed zichtbaar worden gemaakt. Dit klinkt natuurlijk best wel ingewikkeld maar het kan heel simpel. Als eerste kun je overal je link plaatsen. Met overal bedoel ik op facebook, op twitter of op andere sociale media. Ook in je e-mail kun je de link plaatsen of op elk denkbare digitale plek. Misschien heb je wel een eigen website. Plaats je link daar dan ook. 

Schrijf je content op bijvoorbeeld Infonu

Je hoeft natuurlijk niet perse je content te schrijven op Blogger of op een andere blogsite. Je kunt ook gebruik maken van InfoNu of Foobie. Deze sites geven mensen de mogelijkheid om artikelen te plaatsen zonder dat ze het gedoe hebben van een ingewikkelde internetsite. 

Schrijf mee met InfoNu!




Mijn blog moet meer views krijgen! Hoe?

Als je meer views wilt is het ook van belang om vaak weer eens wat te gaan schrijven. Ga niet tien nieuwe blogs in een keer schrijven. Dat kan natuurlijk wel, maar stop dan niet gelijk een maand met bloggen. Blogs die vaak nieuwe berichten plaatsen krijgen doorgaans meer bezoekers. 

Maak je blog mooi

Een mooie blog trekt ook meer bezoekers, althans, ze blijven vaker en langer op je blog dan bij een lelijke blog. Zorg dus dat de boel er verzorgd uitziet. Maak gebruik van leuke foto's en leuke kleuren. Een mooie blog is ook leuk voor jezelf als blogger. Je kunt trots zijn op je werk. 

Schrijf unieke informatie

Misschien wel de belangrijkste tip: schrijf iets unieks. Unieke informatie wordt eerder gevonden door Google. Schrijven (bloggen) over een onderwerp waar al duizenden keer over is geschreven zal niet zoveel bezoekers opleveren, er is immers enorm veel concurrentie. Als je over een specifiek onderwerp schrijft kom je vaak hoger in de Google ranglijst. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten