donderdag 18 april 2013

Hoe maak je een succesvolle blog?

Een blog beginnen

Veel mensen dromen over een blog. Een blog is een site waar je nu eigenlijk bent beland. Een blog kan over van alles zijn geschreven. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben een blog over dat onderwerp. Een blog is vaak heel persoonlijk en gaat vaak over een zeer gedetailleerd onderwerp. Als je veel over één bepaald onderwerp weet kan het leuk zijn om daar een blog over te schrijven. Deel je kennis met zoveel mogelijk mensen en ontvang tevens feedback. Het doel van mensen die een blog beginnen is in eerste instantie niet het ontvangen van een salaris. Veel mensen zien een blog als een hobby. 

Mijn blog moet geld opleveren

Als je doel is om geld te verdienen met een blog moet je jezelf toch echt goed afvragen hoe je dat wilt aanpakken. Een blog is leuk, maar als je doel alleen maar is om geld te verdienen is de kans groot dat het niet zal slagen. Ook een website beginnen met alleen het doel om inkomsten te genereren zal vaak uitlopen op een mislukking. Waarom dat vaak zo gaat is heel simpel: mensen raken snel uitgekeken op het werk. Als je het niet leuk vindt om content te schrijven over een bepaald onderwerp omdat je doel eigenlijk alleen maar is om geld te verdienen raak je snel uitgekeken. Tegenvallende resultaten zijn vaak de standaard. 

Een mislukte blog

Een blog dat niet is gelukt trekt bijna geen bezoekers. Dit komt omdat de content niet van goede kwaliteit is of omdat men gewoon niet is geïnteresseerd in jouw onderwerp. Als je een blog schrijft over aquariumvissen met als doel om daar geld uit te halen, terwijl je zelf helemaal geen interesse hebt in aquariumvissen of vissen ''in general'' dan zul je snel de handdoek in de ring gooien en stoppen met bloggen. Je blog is mislukt en je inkomsten blijven uit. 

Een succesvolle blog

Een blog die succesvol zal worden is een blog waar jij veel werk in hebt gestopt. Een blog waar leuke berichten in staan die de lezer goed kan gebruiken. Je moet dan denken aan, als je iets over aquariumvissen schrijft, een tutorial of informatie over bijzondere vissen. Gebruik je kennis om leuke verhalen te schrijven. Mensen zijn dol op goede verhalen waar ze iets mee kunnen. Deel je kennis dus. Een succesvolle blog trekt automatisch veel bezoekers. Soms schrijf je echter goede verhalen maar komt het bericht niet hoog in Google. Je ranking valt dan tegen. In dit geval moet je proberen om je ranking in Google te verhogen maar als je doel alleen maar is om te informeren zal dat niet zoveel uitmaken. 

Een succesvolle blog kan inkomsten genereren

Dat lees je goed! Als je een leuke succesvolle blog hebt gemaakt kun je natuurlijk ook gaan kijken naar de mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt advertenties naast je blog plaatsen. Deze advertenties komen vaak overeen met de content van je blog. Als je doel altijd is om geld te verdienen met je blog loopt het vaak op niets uit. Als je het leuk vindt om te bloggen over je zelfgekozen onderwerp pakt het vaak heel anders. Het belangrijkste is dus: blijf geïnteresseerd en blijf het leuk vinden om te bloggen! Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten