donderdag 18 april 2013

Hoeveel geld verdien je met AdSense?

Kun je rond komen met AdSense inkomsten?

Af en toe krijg ik de vraag of je rond kan komen met de inkomsten uit AdSense. Deze vraag is natuurlijk voor iedereen anders. Er zijn mensen die heel erg rijk zijn geworden door de inkomsten uit advertentieweergaven. Andere mensen ontvangen slechts een aantal euro per jaar. Het hangt van een aantal factoren af of je rond kan komen met de inkomsten uit AdSense. 

AdSense en geld

Als eerste is het belangrijk om te beseffen dat inkomsten uit AdSense niet vanzelf gaat. Je moet er nou eenmaal wat voor doen. Sommige mensen denken wel heel erg makkelijk en verwachten bergen goud met zo weinig mogelijk inzet. Dit gaat natuurlijk ook bij Google niet op. Je moet eerst werk verrichten voordat je de vruchten kunt plukken. In Nederland zijn er veel mensen die een website of blog beginnen zonder dat ze eigenlijk weten waar ze mee bezig zijn. Je zou het kunnen opvatten als ''ik doe maar wat''. Meestal komt zo'n blog of website niet van de grond, soms gaat het echter toevallig goed. 



Advertenties en AdSense

Bij veel bezoekers kan het verstandig zijn om AdSense te plaatsen. Dit zijn advertentieweergaven die je website commercieel maakt. De advertenties zijn zo gekozen dat ze vaak veel overeenkomsten vertonen met je content. Wanneer mensen (bezoekers) je site bekijken kunnen ze klikken op je advertenties. Bij veel kliks (veel bezoekers) zul je meer inkomsten hebben. De vraag of je hier van rond kan komen is natuurlijk wel heel erg persoonlijk. Sommige mensen kunnen van een minimumloon rondkomen. Andere mensen hebben duizenden euro's per maand nodig om rond te kunnen komen. 

Hoeveel verdient men via Google AdSense?

Laten we eens wat concreter zijn en naar de verdiensten kijken van sommige actieve AdSense inners. YouTube is een populair platform om extra geld te verdienen (of je hoofdsalaris hier te verdienen). Populaire YouTubers zoals als Shane Dawson verdienen per jaar ongeveer €320.000 aan onder andere AdSense. Per maand verdient Shane Dawson dus bijna €30.000!! 

Als je denkt dat Shane Dawson veel geld verdient moet je toch echt eens kijken naar een website als Mashable.com. Deze site trekt per maand ongeveer 25 miljoen bezoekers en is goed voor zo'n €600.000 aan inkomsten per maand. Ook een site als TechCrunch verdient duizenden euro's per maand. TechCrunch is in 2010 voor €30.000.000 overgekocht door AOL. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten