dinsdag 16 april 2013

Kun je geld verdienen met een blog?

Geld verdienen met een blog: kan dat?

Veel mensen zijn wel eens nieuwsgierig naar de achterliggende gedachte van een blog. Waarom begint iemand daar mee? Ik krijg die vraag geregeld en zeg dan altijd dat op de eerste plek het gewoon leuk is om met een blog te beginnen. De tijd en energie die je in een blog steekt moet leuk zijn. Je moet zin hebben in het schrijven en het moet je een voldoening geven. Als je het alleen maar doet voor het geld dan zul je het absoluut niet lang volhouden. Geld kun je dus wel verdienen aan een blog maar heel veel zal het niet zijn. Tenminste, soms ook wel!

Welke blog moet ik beginnen?

Zoals gezegd begin je dus altijd een blog waar je zelf in bent geïnteresseerd. Over welk onderwerp weet jij veel en welk onderwerp spreekt jou aan. Denk ook aan de lezer. Welke lezers zullen jouw berichten gaan zoeken? Welke mensen zijn geïnteresseerd? Tijdens het schrijven van dit bericht denk ik ook aan jou! Wat vind jij leuk om te lezen en waar heb je ook echt iets aan?



Hoe verdien je geld aan een blog?

Geld ligt (bijna) nooit voor het oprapen. Hoe graag ik het ook aan iedereen wijs zou willen maken: geld verdienen gaat gewoon niet helemaal automatisch. Je moet eerst energie steken voordat je de vruchten kunt plukken. Geld kun je op verschillende manier verdienen. Als je een blog gaat beginnen moet je altijd bedenken dat het geld verdient gaat worden door middel van reclame. Reclame is overal. Denk bijvoorbeeld aan de reclame adds voor bijna elk YouTube filmpje. Reclame is booming en zoals je misschien wel weet gaat er enorm veel geld in om. Wis je bijvoorbeeld dat Samsung meer geld aan reclame uitgeeft dan aan de ontwikkeling van haar eigen producten?

Wat moet je doen om geld te verdienen aan een blog?

Ten eerste moet je dus een blog hebben. Deze kun je via blogger van Google beginnen maar natuurlijk zijn er nog veel meer sites te bedenken. Als je eenmaal een blognaam (adres) hebt aangemaakt ga je beginnen met schrijven. Hoe meer je schrijft, hoe meer publiek en hoe leuker het wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten